Aluaturi

Reteta Aluat frantuzesc

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 1h 
ggaby postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Untul se amesteca impreuna cu o treime din faina si se pune deoparte. Se amesteca restul de faina cu patru galbenusuri, sare, zeama de lamaie si puti

ingrediente

   50 gr unt
   500 gr faina extrafina
   4 galbenusuri
   1 praf de sare
   zeama de la jumatate lamaie
   apa calduta

mod de preparare




Untul se amesteca impreuna cu o treime din faina si se pune deoparte. Se amesteca restul de faina cu patru galbenusuri, sare, zeama de lamaie si putina apa pana ce se formeaza o coca potrivit de moale. Aluatul se framanta bine, apoi se intinde o foaie lunga, in forma de dreptunghi. Deasupra se asaza prima coca, cea din unt si faina si se intinde cu un sucitor peste prima foaie. Se imparte foaia in trei parti, marcate superficial prin linii trase cu cutitul. Partea de sus se intinde peste partea din mijloc, iar partea de jos peste prima, apoi la dreptunghiul obtinut se trece partea stanga pe mijloc si partea dreapta peste stanga. Se pune apoi la rece aproximativ jumatate de ora. Se intinde din nou foaia si iar se strange dupa indicatiile date anterior. Se repeta aceasta operatie de trei ori. Dupa aceea se intinde o foaie groasa de jumatate deget, se taie rondele cu paharul, se ung marginile cu albus batut, se pune umplutura iar deasupra se acopera cu o rondea ceva mai mica. Se ung rondelele cu galbenus, tava se uda cu apa rece, se asaza pateurile in tava si se pun in cuptorul fierbinte cu focul mare la inceput pana cresc si se desfac. Nu se deschide cuptorul 15 minute.
Se servesc dupa ce s-au racit.


Alte retete:





Chec pufos


Placinta de dovleac


Placinta cu mere
Incearca si Blat din aluat fraged
Daca ti-a placut reteta noastra "Aluat frantuzesc" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Aluaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.