Aluaturi

Reteta Aluat pentru cornulete, pateuri sau tarte

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 30m 
moni_512 postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Un aluat pentru cornulete, pateuri sau tarte poate fi realizat cu ingredientele: caimac, unt, faina, sare.

ingrediente

   1 pahar caimac
   1 pahar faina
   o lingurita unt
   sare.

mod de preparare

Din caimac, faina, unt si sare se framanta un aluat. Se intinde o foaie si se taie dupa cum este nevoie :




a) se pot face mici cornulete umplute cu rahat, marmelada sau dul­ceata ; in acest caz, sarea se inlocuieste cu putin zahar ;




b) se pot face pesmeciori (rotunzi, patrati etc.) unsi cu marmelada si lipiti cate doi; in acest caz, sarea se inlocuieste cu zaharul ;




c) se pot face pateuri pentru supa (cu carne sau cu branza) ;




d) se pot face tarte mici pentru a fi umplute cu sote de mazare, mor­covi, spanac, salata de boeuf.


Difera in functie de reteta aleasa.




Alte retete recomandate:




Cornulete cu rahat




Pateuri gourmet cu prosciutto




Tarta cu spanac

Incearca si Aluat simplu de tarte
Daca ti-a placut reteta noastra "Aluat pentru cornulete, pateuri sau tarte" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Aluaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.