Aluat pentru cornulete, pateuri sau tarte

Un aluat pentru cornulete, pateuri sau tarte poate fi realizat cu ingredientele: caimac, unt, faina, sare.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 pahar caimac
  • 1 pahar faina
  • o lingurita unt
  • sare.

Mod de preparare

Din caimac, faina, unt si sare se framanta un aluat. Se intinde o foaie si se taie dupa cum este nevoie :

a)    se pot face mici cornulete umplute cu rahat, marmelada sau dul­ceata ; in acest caz, sarea se inlocuieste cu putin zahar ;

b)     se pot face pesmeciori (rotunzi, patrati etc.) unsi cu marmelada si lipiti cate doi; in acest caz, sarea se inlocuieste cu zaharul ;

c)    se pot face pateuri pentru supa (cu carne sau cu branza) ;

d)    se pot face tarte mici pentru a fi umplute cu sote de mazare, mor­covi, spanac, salata de boeuf.


Difera in functie de reteta aleasa.

Alte retete recomandate:

Cornulete cu rahat

Pateuri gourmet cu prosciutto

Tarta cu spanac

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci