Aluat pentru cornulete, pateuri sau tarte

Un aluat pentru cornulete, pateuri sau tarte poate fi realizat cu ingredientele: caimac, unt, faina, sare.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 pahar caimac
  • 1 pahar faina
  • o lingurita unt
  • sare.

Mod de preparare

Din caimac, faina, unt si sare se framanta un aluat. Se intinde o foaie si se taie dupa cum este nevoie :

a)    se pot face mici cornulete umplute cu rahat, marmelada sau dul­ceata ; in acest caz, sarea se inlocuieste cu putin zahar ;

b)     se pot face pesmeciori (rotunzi, patrati etc.) unsi cu marmelada si lipiti cate doi; in acest caz, sarea se inlocuieste cu zaharul ;

c)    se pot face pateuri pentru supa (cu carne sau cu branza) ;

d)    se pot face tarte mici pentru a fi umplute cu sote de mazare, mor­covi, spanac, salata de boeuf.


Difera in functie de reteta aleasa.

Alte retete recomandate:

Cornulete cu rahat

Pateuri gourmet cu prosciutto

Tarta cu spanac

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori