Aluatul saracului

Cu acest aluat al saracului, se poate face prajitura cu branza de vaci, cu mere si, daca nu se foloseste zahar, se poate face pizza.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 ml de iaurt
  • o lingurita de bicarbonat
  • 10 linguri de ulei
  • 100 g zahar
  • sare
  • mirodenii si
  • faina cat cuprinde
  • Prajitura cu branza se face din jumatate din aluatul de mai sus:
  • 500 g branza de vaci
  • 150 g zahar
  • 1 pachetel de zahar vanilat
  • 100 g stafide
  • 2 galbenusuri si
  • 3 linguri de gris
  • Prajitura cu mere:
  • mere
  • gris sau pesmet
  • praf de scortisoara si
  • aprox. 150 g zahar.

Mod de preparare

Pentru aluatul saracului se framanta un aluat omogen si molicel din 250 ml de iaurt, o lingurita de bicarbonat, 10 linguri de ulei, 100 g zahar, sare, mirodenii si faina cat cuprinde, apoi se lasa sa stea o jumatate de ora. Cu acest aluat, se poate face prajitura cu branza de vaci, cu mere si, daca nu se foloseste zahar, se poate face pizza.
Prajitura cu branza se face din jumatate din aluatul de mai sus, 500 g branza de vaci, 150 g zahar, 1 pachetel de zahar vanilat, 100 g stafide, 2 galbenusuri si 3 linguri de gris. Se amesteca toate la un loc si se intind peste foaia pusa in tava; presaram putin gris, apoi se pune branza, presaram din nou deasupra gris si dam la cuptor. Dupa 25-30 de minute, o scoatem, punem 2 albusuri cu 8 linguri de zahar si lasam pana se usuca putin albusul.
Prajitura cu mere - merele se dau pe razatoare cu coaja cu tot. in tava unsa si pudrata cu faina se pune foaie din jumatate de aluat peste care presaram putin gris sau pesmet, apoi punem un strat cat mai gros de mere peste care presaram gris sau pesmet, praf de scortisoara si aprox. 150 g zahar, dupa preferinta. Se pune  cealalta foaie de aluat si o intepam cu furculita ca sa creasca uniform. Se coace  pana devine galben - aurie, apoi se presara cu zahar pudra si se taie rece.


Lasam prajiturile facute din aluatul saracului sa se recaeasca, iar apoi le putem servi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu cocos si visine

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Salata caprese cu rosii cherry
Cele mai apreciate rețete
Sos de mere cu smantana
1
Sosuri reci

Sos de mere cu smantana

Sosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...

Sos de mere cu smantana
Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
2
Mancaruri cu carne

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut

Aceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
Gem de agrise
3
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Parteneri
Spaghete cu branza
Bucataras.RO

Spaghete cu branza

Acesta este unul dintre deserturile copilariei mele, pe care mama il prepara aproape saptamanal. Este o reteta simpla, pe...

Spaghete cu branza
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Prajitura cu iaurt si caise
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise