Aluaturi

Reteta Blat de tort

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 35m 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Amestecati prima data untul cu zaharul.
Separati ouale. Bateti albusurile iar galbenusurile adaugati-le compozitiei cu unt.
Adaugati apoi faina si pra

ingrediente

   250 g. faina
   2 lingurite praf de copt
   stins cu zeama de lamaie
   4 oua
   250 g. unt
   250 g. zahar tos
   3 linguri lapte integral (nedegresat)
   un praf de sare

mod de preparare

Amestecati prima data untul cu zaharul.


Separati ouale. Bateti albusurile iar galbenusurile adaugati-le compozitiei cu unt.


Adaugati apoi faina si praful de copt, ambele cernute, dupa care, incorporati albusurile spuma. La sfarsit, adaugati laptele.


Turnati compozitia in forma si coaceti timp de 25 de minute la 180 grade (este gata atunci cand, intepand cu o scobitoare, aceasta iese curata sau blatul isi recapata forma daca il apasati cu degetul).


Scoateti din cuptor si lasati sa stea 5 minute inainte de a-l rasturna pe un gratar metalic.


Indepartati hartia si lasati sa se raceasca.


Taiati blatul in doua straturi si umpleti-l cu frisca, fructe, gem sau cu orice doriti.
Pofta buna!





Reteta Blat de tort a fost propusa de sava laura pe forum culinar.ro





Alte retete de blat de tort gasiti aici:


Blat de tort,


Blat de tort,


Tort Darts cu blat alb
Incearca si Aluat frantuzesc rapid
Daca ti-a placut reteta noastra "Blat de tort" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Aluaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.