Blat de tort

Amestecati prima data untul cu zaharul. Separati ouale. Bateti albusurile iar galbenusurile adaugati-le compozitiei cu unt. Adaugati apoi faina si pra

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
medie
Blat de tort

Ingrediente

  • 250 g. faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • stins cu zeama de lamaie
  • 4 oua
  • 250 g. unt
  • 250 g. zahar tos
  • 3 linguri lapte integral (nedegresat)
  • un praf de sare

Mod de preparare

Amestecati prima data untul cu zaharul.

Separati ouale. Bateti albusurile iar galbenusurile adaugati-le compozitiei cu unt.

Adaugati apoi faina si praful de copt, ambele cernute, dupa care, incorporati albusurile spuma. La sfarsit, adaugati laptele.

Turnati compozitia in forma si coaceti timp de 25 de minute la 180 grade (este gata atunci cand, intepand cu o scobitoare, aceasta iese curata sau blatul isi recapata forma daca il apasati cu degetul).

Scoateti din cuptor si lasati sa stea 5 minute inainte de a-l rasturna pe un gratar metalic.

Indepartati hartia si lasati sa se raceasca.

Taiati blatul in doua straturi si umpleti-l cu frisca, fructe, gem sau cu orice doriti.
Pofta buna!

Reteta Blat de tort a fost propusa de sava laura pe forum culinar.ro

Alte retete de blat de tort gasiti aici:

Blat de tort,

Blat de tort,

Tort Darts cu blat alb

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci