Cornuri cu unt

Ce pot spune decat ca sunt innebunita dupa cornuri…de tot felul… din aluat cat mai fraged si cat mai pufos…gen croissante. Asa ca, de ceva timp tot testez diferite aluaturi care, poate, poate seamana cu celebrul aluat foietaj care efectiv ti se topeste in gura de fraged ce e, dar care dureaza destul de mult de preparat, deoarece trebuie impaturit de multe ori si lasat la rece cam jumatate de ora intre  aceste impaturiri. Ei, ma declar multumita de aceasta reteta…este un fel de shortcut al prepararii aluatului de foietaj si merge umplut cu aproape orice : telemea, gem,ciocolata, cascaval, ciuperci, mere etc. Eu le-am umplut cu telemea.

Portii
4
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie
Cornuri cu unt

Ingrediente

  • 370 g faina
  • 150 g branza telemea
  • 230 ml lapte
  • 40 g unt
  • 100 ml ulei
  • 1 ou
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingura drojdie uscata
  • 1 praf sare
  • mac

Mod de preparare

Amestecam faina, zaharul si drojdia uscata. Peste acest amestec adaugam laptele caldut putin cate putin.

Apoi adaugam uleiul , albusul de ou si sarea. Amestecam totul cu o lingura pana incoporam si uleiul in aluat.Aluatul obtinut este destul de moale asa ca vom mai adauga putina faina (aprox. 3 linguri) pana cand acesta are o consistenta nelipicioasa.

Asezam aluatul pe blatul de lucru, pudram cu faina si framantam aluatul  de cateva ori.

Asezam aluatul intr-un bol pe care il ungem cu putin ulei, acoperim bolul cu folie de plastic si lasam aluatul sa creasca aprox. 30 minute.

Scoatem aluatul din bol, ii dam forma de baton si il impartim in 8 bucati.

Luam fiecare bucata si o modelam in forma de bila.

Vom intinde fiecare bila de aluat. Dupa ce le intindem pe toate le ungem cu unt si le punem una peste alta (foaie, unt, foaie, unt etc.). Lasam aluatul sa se odihneasca aproximativ 15 minute.

Dupa ce aluatul s-a odihnit il putem intinde intr-o foaie mare rotunda pe care o taiem in triunghiuri.

Le putem umple cu: branza, gem, ciocolata, mere, ciuperci etc.

Ungem cornurile cu galbenus (il diluam cu putina apa) si le presaram cu mac sau susan. Lasam cornurile sa se odihneasca in tava pentru aproximativ 15 minute

Introducem tava in cuptorul preincalzit si coacem cornurile la 200 C pentru aprox. 20 – 30 minute.

Cand suprafata cornurilor este usor rumenita le putem scoate si gusta cu mare pofta alaturi de o ceasca de cafea sau ceai.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu cocos si visine

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Salata caprese cu rosii cherry
Cele mai apreciate rețete
Parteneri
Pastramă din mușchiuleț de porc
Bucataras.RO

Pastramă din mușchiuleț de porc

Am tot savurat rețete de mezel preparat în casă. Am salvat rețetele, le-am listat, trebuie doar să achiziționez doar...

Pastramă din mușchiuleț de porc
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Prajitura cu iaurt si caise
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise