Croissantul este una dintre celemai delicioase produse de patiserie.Croissant simplu, cu ciocolata, cu gem de fructe ori cu unt sunt doar cateva dintre variantele acestei minunatii de origine frantuzeasca.
Croissantul este una dintre cele mai delicioase produse de patiserie. Croissant simplu, cu ciocolata, cu gem de fructe ori cu unt sunt doar cateva dintre variantele acestei minunatii de origine frantuzeasca.
Drojdia se dizolva in laptele rece, se adauga untul topit, sarea si zaharul. Se amesteca cu aproape toata faina (se lasa putin pentru pus pe planseta) si se framanta aluatul. Se acopera cu folie de plastic sau aluminiu si se pune la rece, sa creasca, circa 5 ore. Se taie untul cit este rece, in felii subtiri, si se lasa pana la temperatura camerei (circa 18 grade C). Se pune aluatul pe o planseta presarata cu faina si se framanta din nou. Se intinde aluatul pe planseta cu faina, sub forma de dreptunghi, circa 25 X 40 cm. Se pune untul sau margarina taiata pe jumatate din aluat, dar nu pana la margine. Se indoaie marginile aluatului peste margarina dupa care se aduce a doua jumatate de aluat peste partea cu margarina.
Se strang putin marginile si se invirte aluatul 45 grade. Se intinde aluatul din nou pina cind are grosimea de 1 cm. Se da faina de pe aluat la o parte si se impatureste aluatul in trei parti. Aluatul se intoarce 45 grade si se continua cu intinsul aluatului si impaturitul inca de doua ori. Aluatul se acopera cu folie de plastic sau aluminiu si se lasa in frigider sa se odihneasca, 10-15 minute. Se intinde aluatul sub forma de dreptunghi, circa 30 X 50 cm. Aluatul se imparte in doua pe lungime si se taie 9 triunghiuri din fiecare parte. Se ruleaza triunghiurile incepind cu baza, iar varful sa ajunga sub croissant. Se acopera cornurile cu un prosop si se lasa la crescut, circa 45 de minute. Se ung cu ou batut putin, se coc la 250 grade C, 8 – 10 minute.
Croissantul se serveste lamicul dejun cu o cafea si dulceata ori ca si gustare.
Un aperitiv special pentru masa de Paste!
Terina de miel in crusta de dovlecei si susanAstazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta videoPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Cat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!
Carnati de porc cu cartofi taranestiCatina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...
Suc antiraceala prin presare la rece la KuvingsSiropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...
Sirop din muguri de bradAm gatit cotletul in sos cu ciuperci si a iesit o bunatate. Se stie ca aceasta carne este slaba, nu este suculenta deloc, dar...
Reteta de cotlet de porc in sos, la cuptorIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii