Gogosele cu crema

Pentru gogoselele cu crema se face un aluat ca pentru “Prajituri cu crema de vanilie”. Se pun fie cu ornetul, fie cu lingura, turtite de marimea unei nuci, pe tava neunsa.

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 1/2 dl apa
  • 100 g unt proaspat (sau 80 g untura)
  • 1 lingurita zahar
  • un praf de sare
  • 125 g faina
  • 4 oua
  • Crema de vanilie
  • 1/2 l lapte
  • 1/2 baton vanilie sau 
  • 2 pachetele de zahar vanilat
  •  
  • 4 oua
  • 175 g zahar
  •  
  • 80 g faina.
  • Glazura
  • 100 g ciocolata
  •  
  • 100 g zahar
  • 2 linguri apa rece.

Mod de preparare

Pentru gogoselele cu crema se face un aluat ca pentru “Prajituri cu crema de vanilie”. Se pun fie cu ornetul, fie cu lingura, turtite de marimea unei nuci, pe tava neunsa. Gogogselele se coc la foc iute. Se lasa sa se raceasca. Se face o crema de vanilie. Se umple un cornet si se pune cate putina crema in fiecare gogoasa, introducand varful cornetului printr-o parte. Gogosile astfel umplute cu crema se asaza pe farfurie unele peste altele, iar deasupra se toarna o glazura de ciocolata, care sa le acopere complet.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci