a) Umplutura: 1. Curatam / radem merele. 2. Stropim cu citeva pic de zeama de lamaie pentru a nu se oxida. 3. Dam martipanul pe razatoare si-l ameste
a) Umplutura:
1. Curatam / radem merele.
2. Stropim cu citeva pic de zeama de lamaie pentru a nu se oxida.
3. Dam martipanul pe razatoare si-l amestecam cu merele.
b) Aluat:
1. Incalzim laptele impreuna cu untul.
2. Adaugam apoi drojdia sa se dizolve.
3. Mixam faina, sarea, zaharul si ouale.
4. Apoi turnam laptele cu toate cele. Punem si un strop de vanilie.
5. Acoperim si lasam la dospit.
c) Pregatire:
1. Rasturnam pe masa, rupem bucati, intindem.
2. Punem umplutura, intindem, rulam si taiem felii.
3. Punem rondelele in hirtii speciale pentru astfel de parajituri (puteti folosi formele pentru briose)
4. Se mai lasa jumatate de ora sa dospeasca.
5. Se ung cu ou si se da la cuptor la 175 gr , cca 30 minute.
Reteta propusa de Shumaila.

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane
Comentarii