Minciuni cu rom

Pentru minciuni cu rom se face un aluat mai indesat din doua galbenusuri, trei oua intregi, zahar, ulei si faina cat se cere. Se framanta aluatul si se lasa 30 de minute.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 galbenusuri
  • 3 oua intregi
  • 2 lingurite zahar
  • 2 lingurite rom
  • 2 lingurite ulei
  • faina cat se cere (circa 250 g)
  • sare.

Mod de preparare

Pentru minciuni cu rom se face un aluat mai indesat din doua galbenusuri, trei oua intregi, zahar, ulei si faina cat se cere. Se framanta aluatul si se lasa o jumatate de ora sa se odihneasca. Se intinde apoi o foaie subtire, se taie cu rotita dintata fasii de 6 — 7 cm lungime pe 2 cm latime (in lipsa de rotita se pot taia si cu cutitul). Se face o crestatura in lung, la mijloc, prin care se trece unul din capetele fasiei, astfel incat sa para innodata. Minciunile se prajesc intr-o cratita cu untura multa, clocotita. Nu trebuie sa fie prea rumene. Se scot cu lingura cu gauri, se scurg bine de untura.


Minciunile cu rom se presara calde cu zahar vanilat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci