Aluaturi

Mucenici muntenesti

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 45m 
Elena of Sweden postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Se face un aluat mai tare, din faina, apa si putina sare. Se framinta si se lasa sa se odihneasca. Se rup bucatele din aluat si se formeaza suluri cev

ingrediente

   faina
   apa
   sare
   nuca macinata
   zahar
   scortisoara

mod de preparare

Se face un aluat mai tare, din faina, apa si putina sare. Se framinta si se lasa sa se odihneasca. Se rup bucatele din aluat si se formeaza suluri ceva mai subtiri decit macaroanele. Din aceste suluri se modeleaza covrigei sau opturi, cit mai mici, care se lasa sa se usuce de la o zi la alta. Se pune la fiert apa cu zahar, dupa gust, si, cind clocoteste, se introduc mucenicii. Se fierb pina se inmoaie.
Se iau de pe foc si se adauga nuca pisata, pina cind zeama se ingroasa. Uscarea mucenicilor inainte de fierbere este absolut necesara, pentru a se evita absorbtia unei cantitati prea mari de apa in timpul fierberii si deformarea lor.
Se servesc reci, presarati cu nuca pisata, zahar tos si scortisoara
Incearca si Aluat pentru pateuri
Daca ti-a placut reteta noastra "Mucenici muntenesti" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Aluaturi

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 10 %
499.99 lei
449.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite