Pateuri cu carne din aluat frantuzesc

Pentru pateurile cu carne din aluat frantuzesc se face un aluat frantuzesc din care se intinde o foaie potrivit de subtire. Intre timp se pregateste carnea.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • aluat frantuzesc
  • Umplutura:
  • 250 g carne macra
  • 1 ceapa mica
  • 1 lingura untura
  • 1 ou
  • sare
  • piper.

Mod de preparare

Pentru pateurile cu carne din aluat frantuzesc se face un aluat frantuzesc din care se intinde o foaie potrivit de subtire. Intre timp se pregateste carnea asa cum s-a aratat la placinta cu carne.
Din foaia intinsa se taie rondele cu o forma mica de tabla (cat gura unui pahar de vin). Jumatate din numarul lor se asaza pe tava in care se vor coace. Se umezesc usor cu o pensula, cu apa. La celelalte se taie mijlocul cu o forma ceva mai mica (cat gura unui paharel de tuica). Fiecare cerc exterior se asaza peste o rondela din tava, cu atentie sa se potriveasca bine marginea. Se pune la mijloc putina carne, iar deasupra se asaza rondul taiat cu forma cea mai mica. Se ung cu ou batut si se coc in cuptor bine incins.


Pateurile cu carne se servesc reci sau calde.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci