Aceasta reteta gustoasa de pirosti din coca fiarta contine urmatoarele ingrediente: oua, faina, unt sau margarina si sare. Ele pot fi preparate cu carne tocata, branza sau marmelada.
Se pune la fiert apa cu untul sau margarina si sarea. Cand da un clocot se adauga faina, amestecand foarte repede. Se ia de pe foc, amestecand neincetat pana compozitia se raceste putin, apoi se pun ouale si se amesteca iar. Cand compozitia devine doar calduta, se ia cate o lingura in palma presarata cu faina si se formeaza o turtita, in mijlocul careia se asaza umplutura (carne tocata, branza sau marmelada) si se aduna capetele lipindu-le bine.
Pirostile se aseaza pe masura ce le formam pe o tava de copt putin presarata cu faina la distanta mare una de alta si se coc rumen.
Se servesc calde.
Alte retete recomandate:
Drob de pui
Ciorba de miel
Ciorba radauteana
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseIarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...
Frunze de vita opariteSosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautTARTE si PLACINTE rumenite si iscusite
Tarta cu piept de pui si porumbPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii