Placinta cu branza de casa s-a nascut din faptul ca mi s-au prins 2 litri de lapte si, pentru ca nu vroiam sa-i arunc, i-am transformat in branza de casa din care a iesit aceasta minunata placinta.
2 litri de lapte care s-au prins i-am incalzit un pic pe foc apoi am strecurat printr-o sita acoperita cu tifon. Din zarul scurs am pus la aluat iar branza rezultata la umplutura.
Am pus intr-un lighean zarul caldut impreuna cu drojdia si zaharul, am lasat cateva minute apoi am adaugat oul, faina si sarea. Dupa ce s-a format un aluat am pus unul muiat la temperatura camerei si am framantat bine rezultand un aluat elastic. Am pus in lighean si am lasat sa creasca.
Pt umplutura am pus intr-un castron stafidele cu esenta de vanilie, am pus ouale si zaharul si am batut cu furculita. Peste ouale batute am pus branza de vaci si grisul, am amestecat, apoi am pus si telemeaua data pe razatoarea cu ochiuri mici si coaja de lamaie, am amestecat si am dat deoparte. Dupa ce aluatul si-a dublat volumul am rupt bucati de aluat, am intis pe masa si am taiat in patrate sau chiar dreptunghiuri, am pus umplutura pe mijloc si am indoit unele, vreo 2 am facut 'branzoaice' (stranse la mijloc), am decupat si niste cercuri cu inel si baranza in interior. Am pus in tava si dupa ce au mai crescut am uns cu galbenus putin diluat si am presurat mac sau susan dupa preferinte fiecaruia. apoi am bagat la cuptor si le-am lasat pana s-au rumenit frumos.
Placintele cu branza se servesc la mic dejun sau gustari, fiind excelente in orice parte a zilei.
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeO ciorba plina de legume, foarte gustoasa pe care o recomand in zilele de toamna.
Ciorba de legume cu perisoarea) Blat: 1. Se spumeaza untul, zaharul si ouale dupa care se adauga praful de cacao, faina si praful de copt. 2. Se aseaza...
Prajitura cu nuca de cocos si ciocolataDe obicei prepar mâncarea de fasole boabe pe aragaz şi încep prin a căli legumele. Pentru că mi-a...
Mancare de fasole cu afumatura, la slow cooker Crock-PotIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii