Placinta cu gris

Pentru placinta cu gris se cerne faina pe masa de aluat. Se face loc la mijloc, se pune untura, caimacul si un praf de sare. Se framanta aluatul si se lasa la rece.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Aluatul:
  • 200 g faina
  • 1 lingura untura
  • 1/2 pahar caimac sau
  • smantana
  • un praf de sare
  • Umplutura:
  • 1 l lapte indoit cu apa
  • 100 g zahar vanilat
  • 109 g gris
  • 1 galbenus
  • sare.

Mod de preparare

Pentru placinta cu gris se cerne faina pe masa de aluat. Se face loc la mijloc, se pune untura, caimacul si un praf de sare. Se framanta aluatul si se lasa un sfert de ora la rece. In acest timp se face umplutura: se fierbe laptele amestecat cu apa si cu zaharul vanilat. Cand fierbe laptele, se toarna grisul incet, sa cada in ploaie, amestecand mereu, sa nu se formeze cocolosi. Se da la o parte si dupa ce s-a mai racorit, se amesteca cu un galbenus. Se imparte aluatul in doua. Se intinde o foaie de marimea tavii in care se coace placinta, se asaza in tava, deasupra .se pune grisul intins in strat de grosime cat mai egala, iar peste gris se asaza a doua foaie de aluat. Se coace la foc potrivit.


Dupa ce s-a racorit, placinta cu gris se taie bucati si se pudreaza cu zahar.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci