Placinta gustoasa cu branza

Pentru placinta cu branza se face un aluat de placinta. Se intinde foaia foarte subtire si, dupa ce s-a uscat putin, se taie in bucati de marimea tavii in care se va aseza placinta.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300 g branza de vaca
  • 30 g unt proaspat
  • 1/2 lingura faina
  • 2 oua
  • 1/2 ceasca lapte
  • sare
  • 2 linguri unt
  • aluat de placinta

Mod de preparare

Pentru placinta cu branza se face un aluat de placinta. Se intinde foaia foarte subtire si, dupa ce s-a uscat putin, se taie in bucati de marimea tavii in care se va aseza placinta. Se face o umplutura din branza de vaca si anume: se freaca intr-un castron branza cu untul, se adauga ouale, amestecand mereu si la urma laptele si faina. Se potriveste de sare. Se unge tava cu unt, se pun 4 — 5 foi de placinta, unse intre ele cu unt, apoi se mai asaza cateva foi de placinta unse intre ele cu unt. Se stropeste cu unt si se da la cuptor, la foc potrivit. Cand s-a copt, se taie patrate si se aseaza pe o farfurie.


Placinta cu branza se serveste calda cu smantana.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci