Aluaturi

Reteta Placinte poale-n brau

portii reteta 10 porții
complexitate reteta Medie 
preparare reteta 40m 
gatire reteta 55m 
gicuta69 postat de
Postat pe: 14-01-2016
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Placinte Marocane umplute cu pui (reteta video)"
 
Pufoase, fragede si aromate....ca la bunica.

ingrediente

10 portii

Aluat:
   500 g faina
   1 pliculet drojdie uscata
   150 g zahar
   2 oua
   250 ml lapte
   80 g unt
   50 ml ulei
   coaja de lamaie
   un praf de sare
Umplutura:
   400 g branza de vaci
   2 linguri smantana grasa
   2 oua
   100 g zahar
   2 pliculete zahar vanilat
   50 g Stafide
   esenta de rom
   2 linguri cu gris
   un praf de sare
Pentru uns:
   un ou

mod de preparare

Punem drojdia la inmuiat cu 4-5 linguri de lapte caldut, pentru 15-20 de minute. Restul de lapte il punem intr-o craticioara pe foc la incalzit impreuna cu zaharul si sarea.

Cand s-a topit zaharul dam craticioara deoparte. Batem ouale cu furculita si le adaugam in laptele racorit. Adaugam si coaja de lamaie. Punem untul si uleiul la incalzit. Lasam doar cat sa se topeasca untul si dam deoparte. Intr-un castron mare cernem faina si facem o gropita in mijloc cu mana unde vom turna compozitia de oua si lapte, drojdia si jumatate din unt si ulei.

Framantam pana se incorporeaza toate ingredientele, apoi rasturnam aluatul pe masa infainata si framantam bine, cam 15-20 minute,adugand treptat si restul de ulei.Trebuie sa iasa un aluat neted, nelipicios. Punem aluatul in castron, acoperim cu un prosop si lasam la crescut pana isi dubleaza volumul (aproximativ o ora).

Pentru umplutura: Amestecam branza de vaci bine scursa cu smantana, ouale batute ,zaharul, grisul, un praf de sare si stafidele care au fost inmuiate in rom.

Aluatul crescut il transferam pe masa de lucru si il framantam putin. Intindem o foaie patrata cam de 1 cm grosime,pe care o vom taia in 16 patrate mai mici. Pe fiecare patrat punem cate o lingura din compozitia de branza. Impaturim fiecare patrat in forma de plic adunand marginile spre mijloc.

Asezam placintele intr-o tava tapetata cu hartie de copt (eu am folosit tava de la aragaz), le ungem cu oul batut si le mai lasam la crescut in jur de 20 minute.

Dam tava la cuptorul preincalzit pentru 45-50 minute la foc potrivit, pana se rumenesc frumos.

Incearca si Aluat pentru taitei
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte poale-n brau" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Aluaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.