Pentru placinta delicioasa cu mere se intinde o foaie de placinta care se taie, dupa ce s-a uscat, in bucati de marirnea tavii. Se curata merele, se taie in felii subtiri.
Pentru placinta delicioasa cu mere se intinde o foaie de placinta care se taie, dupa ce s-a uscat, in bucati de marirnea tavii. Se curata merele, se taie in felii subtiri si se pun intr-o cratita la foc, cu zahar si putin unt. Se amesteca din cand in cand pana se moaie merele. Se da la o parte si se adauga scortisoara pisata. Se unge tava cu unt. Se pun in tava 4 — 5 foi de placinta, unse cu unt intre ele, se asaza merele scurse de zeama, imprastiindu-le deopotriva.
Se pun deasupra din nou 4 — 5 foi unse intre ele cu unt si se urmeaza asa pana se termina. Se stropeste deasupra cu unt. Se coace 3/4 de ora. Cand este gata, se taie bucati potrivite, se presara zahar pisat. In lipsa de timp se poate face placinta cu foi cumparate de la placintarie. La fel se poate face cu visine, smantana etc.
Placinta delicioasa cu mere se serveste calda sau rece.
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeDesigur borsul de fasole in regiunea Moldovei se face cel mai des in sezonul rece, si desigur in perioada postului. Si...
Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)Pentru a prepara aceasta reteta de briose cu ciocolata sunt necesare urmatoarele ingrediente: margarina, zahar, oua, lapte,...
Briose cu ciocolataAceste minitarte vi le recomand,au un gust deosebit
Tartelete cu branza si cimbru verdeIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii