Aluaturi

VIDEOReteta Poale-n brau (branzoaice)

portii reteta 12 porții
complexitate reteta Medie 
preparare reteta 2h 
gatire reteta 20m 
admin postat de
Postat pe: 29-11-2016
Adaugă în cartea de bucate
In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

ingrediente

12 portii

Aluat:
   lapte caldut- 300 ml
   unt topit- 60 gr
   1 ou + 2 galbenusuri
   zahar- 80 gr
   sare- 1/2 lingurita
   coaja de lamaie si portocala- cate o lingurita
   faina- 700 gr
   drojdie proaspata- 25gr
Umplutura:
   branza de vaci- 400- 500 gr
   3 linguri smantana grasa
   zahar- 100 gr
   oua- 2 buc
   coaja rasa de lamaie
   stafide inmuiate in esenta de rom - 100 gr
Pentru uns:
   1 galbenus de ou + 1 lingura de lapte
   zahar brun- 2 linguri
   zahar pudra pentru decor

mod de preparare

1. Pentru aluat, dizolva drojdia in laptele caldut, adauga 2 linguri de zahar si doua linguri de faina, amesteca bine si lasa sa cresca 10 minute intr-un loc cald.


2. In castronul cu faina pune un praf de sare, coaja rasa de lamaie si portocala, oul intreg si cele doua galbenusuri si zaharul. Amesteca putin si pune laptele cu drojdia activata. Amesteca incet cu faina si pune si cate putin unt topit. Framanta cu mana, si mai adauga unt topit si incorporeaza bine toate ingredientele.


3. pune faina pe masa si o rastoarna aluatul si framanta-l cam 10 minute, pana nu se mai lipeste de maini. E gata cand aluatul este elastic si pufos. Pune-l apoi intr-un castron uns cu putin ulei, acopara-l cu folie de plastic si lasa-l sa creasca intr-un loc cald, aproximativ o ora.


4. Intre timp pregateste umplutura: amesteca branza de vaci bine scursa cu smantana, ouale si zaharul. Rade si niste coaja de lamaie si pun stafidele inmuiate in esenta de rom


5. Dupa ce a crescut aluatul, imparte-l in doua si intinde pe rand cate o foaie dreptunghiulara, cam de jumatate de cm grosime. Tai-o in patrate, pun cate o lingura mare de umplutura in mijloc si adu capetele opuse spre interior. lipestele bine, sa nu iasa branza in timpul coacerii.


6. Pune apoi branzoaicele intr-o tava cu hartie de copt, aseaza-le la distanta una fata de cealalta si acopara-le cu un prosop curat pentru ca or sa mai creasca inca 30 de minute. Iti vor iesi cam doua tavi, deci nu le inghesui.


7. Dupa ce au crescut, unge-le cu galbenusul de ou amestecat cu o lingura de lapte si presara deasupra zaharul brun. 8. Trebuie sa stea in cuptorul incins la 180 de grade pentru 20 de minute, pana se umfla si se rumenesc usor. Cand sunt gata, lasa-le sa se raceasca si presara zahar pudra deasupra.

Incearca si Aluat din branza de vaci
Daca ti-a placut reteta noastra "Poale-n brau (branzoaice)" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Aluaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Clipper 41mm W/Beard

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.