Aluaturi

Reteta Poale-n brau cu branza dulce si stafide

portii reteta 10 porții
complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h:30m 
gatire reteta 40m 
Indrea_ms postat de
Postat pe: 31-01-2019
Adaugă în cartea de bucate
O reteta traditionala romaneasca din zona Moldovei.
"Poale-n brau” cu branza dulce si stafide sau branzoaice, cum li se mai zice, numai bune de savurat calde, in zilele friguroase.

ingrediente

10 portii

   2 oua
Aluatul:
   circa 600 grame de faina (dar depinde de faina
   poate fi mai mult sau mai putin)
   7 gr. drojdie uscata (1 plic Dr. Oetker)
   120 gr. zahar
   un pahar de lapte (200 ml)
   50 ml ulei (sau unt)
   esenta de vanilie
   coaja rasa de lamaie
Umplutura:
   250 gr. branza de vaci proaspata
   2 oua
   100 gr. stafide
   120 gr. zahar pudra
   esenta de rom
Pentru uns (inainte de a se coace):
   3 galbenusuri
   3 linguri de lapte
Pentru sirop:
   150 ml apa si 4 linguri de zahar (cu acest sirop se ung dupa ce se scot din cuptor)

mod de preparare

Aluatul l-am pregatit asa:

Am topit zaharul in lapte caldut. Am batut putin ouale. Apoi, intr-un vas mai mare, am amestecat faina cu drojdia si am adaugat pe rand celelelalte ingrediente: ouale batute, laptele cu zaharul topit, uleiul, esenta de vanilie si coaja rasa de lamaie.
Am mai adaugat faina pana cand am obtinut un aluat care nu se lipeste de maini.
Am acoperit vasul cu un prosop si am lasat la dospit, la cald, pana compozitia si-a dublat volumul.
Intre timp, am pregatit umplutura, amestecand branza de vaci cu ouale, stafidele, zaharul si esenta de rom.
Cand aluatul a dospit, l-am impartit in 10 bile si am inceput sa pregatesc branzoaicele.
Am luat fiecare bila pe rand, am intins-o putin cu sucitorul (cam 10-15 cm diametrul) si am pus in mijloc o lingura de compozitie. Apoi am impachetat in forma de plic avand grija ca ultima data sa lipesc bine aluatul ca sa nu se desfaca la copt.
Am pus branzoaicele intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le-am mai lasat o jumatate de ora la dospit.
Dupa care le-am uns cu galbenus si lapte si le-am dat la cuptor circa 30-40 de min. (pana s-au rumenit frumos).
Cand s-au copt, le-am scos din cuptor si imediat le-am uns cu siropul preparat din apa si zahar.
Sunt foarte bune servite calde!
Incearca si Placinta cu loboda si marar
Daca ti-a placut reteta noastra "Poale-n brau cu branza dulce si stafide" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Aluaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.