Aluaturi

Reteta Rulada cu crema de capsuni

portii reteta 8 porții
complexitate reteta Ridicata 
preparare reteta 40m 
gatire reteta 20m 
admin postat de
Postat pe: 08-01-2016
Adaugă în cartea de bucate
• pregatiti mai intai crema, amestecati cu ajutorul telului de la Breville Hand Blender galbenusurile cu zaharul si amidonul, apoi turnati

ingrediente

8 portii

   Blat
   oua 4 buc
   zahar 4 linguri
   ulei 2 linguri
   seminte de chia sau mac 2 linguri
   praf de copt o lingurita
   vanilie o lingurita
   Crema de capsuni
   galbenusuri 2 buc
   zahar 3 linguri
   amidon 2 linguri
   lapte 150 ml
   unt 100 g
   capsuni 200 g
   gelatina 1 plic
   fistic 100 g

mod de preparare

• pregatiti mai intai crema, amestecati cu ajutorul telului de la Breville Hand blender galbenusurile cu zaharul si amidonul, apoi turnati laptele fierbinte si omogenizati cu telul, sa nu se formeze cocoloase
• puneti craticioara pe foc mic si amestecati incontinuu pana se ingroasa, apoi opriti focul si puneti untul, amestecand usor pana se topeste
• hidratati gelatina cu apa rece si apoi dizolvati-o in crema fierbinte
• pasati capsunile cu ajutorul Breville Hand blender si strecurati piureul prin sita, apoi amestecati-l in crema
• lasati crema sa se raceasca la temperatura camerei pana preparati rulada, apoi lasati-o la frigider 15 minute pana se raceste blatul
• pentru blatul de rulada, mixati cu telul de la Breville Hand blender albusurile cu zaharul si un praf de sare pana obtineti o bezea tare
• mixati separat galbenusurile cu uleiul si vanilia, apoi turnati-le peste albusuri, incorporand usor cu o spatula, de jos in sus
• amestecati faina cu praful de copt si semintele de mac (sau de chia) si puneti putin cate putin peste compozitia de mai sus
• tapetati tava de la aragaz cu hartie de copt si turnati compozitia, niveland usor
• coaceti blatul la 180 de grade pentru 20-30 de minute, pana se rumeneste usor deasupra si faceti testul cu scobitoarea
• pregatiti un prosop umed si rasturnati blatul pe el, dezlipiti hartia de copt si rulati blatul in prosopul umed
• lasati sa se odihneasca 15 minute, derulati si umpleti cu crema de capsuni racita, presarati fisticul tocat si rulati cu grija
• inveliti rulada in folie alimentara, apoi in folie de aluminiu si lasati la rece cateva ore
• feliati rulada inainte de servire si pudrati-o cu zahar.
Savurati!
Incearca si Placinta cu gris
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu crema de capsuni" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Aluaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.