Aluaturi

Reteta culinara Scovergi

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 1h 
sandra.i postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Se amesteca iaurtul cu ouale, uleiul, zaharul tos, praful de sare, esenta de rom, coaja rasa de lamiie, bicarbonatul si faina si se lasa 20 minute sa

ingrediente

   150 gr iaurt (smitina)
   24 oua
   12 linguri ulei
   150 gr zahar tos
   un praf de sare
   2 3 linguri esenta de rom
   coaja rasa de la o lamiie
   1/2 lingurita cu bicarbonat de sodiu
   400 500 gr faina
   gem sau brinza dulce sau sarata si smintina simpla sau indulcita
   ulei pentru prajit
   zahar pudra vanilat(pentru cele simple)

mod de preparare

Se amesteca iaurtul cu ouale, uleiul, zaharul tos, praful de sare, esenta de rom, coaja rasa de lamiie, bicarbonatul si faina si se lasa 20 minute sa se odihnesca la rece (sa se umfle faina si sa se vada daca este suficienta faina). Coca se intinde sub forma de foaie groasa de 1 cm.
Scovergile se fac de obicei ca niste mini-lipiute prajite in ulei si pudrate cu zahar.
Pentru post, nu se folosesc oua sau lapte (iaurt, smintina), ci doar faina, apa, sare, drojdie, mirodenii si ulei.
Se pot face si gogosele sau minciuni din acest aluat. Se scot pe servetel ca sa dispara surplusul de ulei si se pudreaza cit sint calde.

Cu gem, cu brinza dulce sau sarata, cu smintina simpla sau indulcita.

Incearca si Varzari
Daca ti-a placut reteta noastra "Scovergi" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Aluaturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite