Strudelul, desertul atat de savurat, poate fi facut cu diferite umpluturi, de aceasta data va propunem reteta de strudel cu branza dulce si visine, perfecta pentru vara.
Pregatim umplutura: branza se amesteca cu ouale, zaharul si zaharul vanilat, visinele cu zaharul si grisul.
Pensulati o (una singura!) foaie cu ulei. Asezati la o marginea foii una dintre umpluturi si rulati destul de strans. La fel procedati si cu a doua umplutura. Ungeti o a treia foaie cu ulei, asezati cele doua rulouri unul langa celalalt la o margine a foii si le rulati impreuna, destul de strans.
La fel procedati pana se termina foile si umplutura, mie mi-au rezultat 5 strudele carora le-am afundat capetele inauntru, sa nu iasa umplutura, le-am asezat in tava cu hartie de copt, le-am uns cu ulei pe deasupra si le-am dat la cuptorul preincalzit la aprox. 180 de grade.
Dupa aprox. 10 minute le-am scos si le-am pensulat cu un ou batut cu 3 linguri de smantana si 2 linguri de zahar. Le-am reintrodus la cuptor unde le-am lasat pana s-au rumenit frumos.
Reteta Strudel de vara, cu branza dulce si visine a fost propusa de lauralaurentiu pe forum culinar.
Serviti strudelul cu branza dulce si visine caldut, alaturi de un glob de inghetata de vanilie.

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane
Comentarii