Din faina, unt si smantana se framanta un aluat. Se intinde apoi cu sucitorul si se strange in patru, dupa care se pune la rece. Intre timp se pregat
Din faina, unt si smantana se framanta un aluat. Se intinde apoi cu sucitorul si se strange in patru, dupa care se pune la rece. Intre timp se pregateste spanacul. Se spala si se pune la oparit intr-un vas cu apa clocotita. Se rade ceapa marunt si se pune la calit impreuna cu slanina taiata marunt. Se adauga apoi spanacul bine stors de apa, se sareaza si se pipereaza, dupa care se amesteca pe foc pana cand scade. Se lasa la racit, dupa care se adauga 3 oua batute, zeama de la o lamaie, pesmetul si cascavalul ras. Se intinde foaia de aluat intr-un forma rotunda si se toarna compozitia de spanac. Se presara deasupra cascaval ras si pesmet si se pune in cuptor, la copt.
Se serveste fierbinte.
Alte retete:
Papanasi fierti
Ardei umpluti
Placinta de dovleac

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii