Aluaturi

Reteta Umplutura de tarta cu spanac

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 1h 
ggaby postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
>
Din faina, unt si smantana se framanta un aluat. Se intinde apoi cu sucitorul si se strange in patru, dupa care se pune la rece. Intre timp se pregat

ingrediente

   200 gr faina
   200 gr unt
   200 gr smantana
   1
   5 kg spanac
   125 gr slanina afumata
   2 cepe
   3 oua
   1 lingura zeama de lamaie
   2 linguri pesmet
   sare
   piper
   100 gr cascaval ras

mod de preparare




Din faina, unt si smantana se framanta un aluat. Se intinde apoi cu sucitorul si se strange in patru, dupa care se pune la rece. Intre timp se pregateste spanacul. Se spala si se pune la oparit intr-un vas cu apa clocotita. Se rade ceapa marunt si se pune la calit impreuna cu slanina taiata marunt. Se adauga apoi spanacul bine stors de apa, se sareaza si se pipereaza, dupa care se amesteca pe foc pana cand scade. Se lasa la racit, dupa care se adauga 3 oua batute, zeama de la o lamaie, pesmetul si cascavalul ras. Se intinde foaia de aluat intr-un forma rotunda si se toarna compozitia de spanac. Se presara deasupra cascaval ras si pesmet si se pune in cuptor, la copt.
Se serveste fierbinte.


Alte retete:





Papanasi fierti


Ardei umpluti


Placinta de dovleac
Incearca si Panini
Daca ti-a placut reteta noastra "Umplutura de tarta cu spanac" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Aluaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.