Bomboane cu cocos si capsuni

Gust amarui de ciocolata, putin acrisoare si cu parfum de capsuni, sunt niste bombonele delicioase!

Portii
8
Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Bomboane cu cocos si capsuni

Ingrediente

  • 20 gr de capsuni liofilizate(73 calorii)
  • 50 gr cocos (340 calorii)
  • 100 gr ciocolata neagra 70%cacao (570 calorii)
  • 20 ml lapte semi degresat (10 calorii)
  • 2 lingurite miere (cca 80 calorii)
  • 2 lingurite suc de lamaie (cca 2 calorii)
  • Forme pentru bomboane din silicon

Mod de preparare

Trecem capsunile prin robot pana se transforma in praf apoi le amestecam cu cele 50 gr de cocos, laptele, sucul de lamaie si mierea.

Topim ciocolata in cuptorul cu microunde sau pe baie de aburi si cu ajutorul unui penson ungem forma de silicon cu ciocolata intr-un strat subtire. Dam la frigider 5 minute si ungem din nou un strat subtire de ciocolata. Punem cu o lingurita din amestecul de cocos pana umplem formele si terminam cu inca un strat de ciocolata.

Cu ajutorul unui cutit indepartam excessul de ciocolata si dam la frigider pentru cel putin o ora.

Daca ciocolata se mai intareste in timp ce pregatim bomboanele o putem reincalzi pentru cateva secunde.

Fiind un proces migalos, se poate simplifica punand doar amestecul de cocos in forma de silicon, apoi se da la congelator pentru 30 de minute, se scoate din forma si se toarna ciocolata topita deasupra.

Mi-au iesit 25 de bomboane(43 calorii fiecare).

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)
3
Borsuri

Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)

Desigur borsul de fasole in regiunea Moldovei se face cel mai des in sezonul rece, si desigur in perioada postului. Si...

Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)
Briose cu ciocolata
4
Prajituri

Briose cu ciocolata

Pentru a prepara aceasta reteta de briose cu ciocolata sunt necesare urmatoarele ingrediente: margarina, zahar, oua, lapte,...

Briose cu ciocolata
Ciorba de perisoare
5
Borsuri

Ciorba de perisoare

O ciorba cu multe....multe legume calite!

Ciorba de perisoare
Parteneri
Supa de curcan cu taitei de casa.
Bucataras.RO

Supa de curcan cu taitei de casa.

Este o supa delicioasa si sanatoasa.

Supa de curcan cu taitei de casa.
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!