Bomboane in cutie de miere

Se incepe cu bomboanele. Cantitatea ingredientelor nu este specificata fiindca se decide de masa aluatului bomboanelor la creare. Fructele uscate se p

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 1 kg de faina
  • 450 g miere de albine
  • 120 g margarina
  • 1-2 oua
  • 1 pachet de bicarbonat de sodiu
  • scortisoara macinata dupa gust
  • cuisoare macinate dupa gust
  • Pentru glazura de ornat:
  • 200 g zahar
  • 1 albus de ou
  • Pentru bomboane:
  • Cu prune: prune uscate
  • rom
  • nuca
  • felii de migdale
  • biscuiti macinati
  • Cu caise: caise uscate
  • martipan razuit
  • rom
  • biscuiti macinati
  • Cu pepene: pepene uscat
  • lichior de pepene
  • martipan razuit
  • biscuiti macinati
  • Cu cocos si fistic: martipan
  • cocos macinat
  • fistic macinat
  • frisca
  • Cantitate mare de ciocolata de menaj

Mod de preparare

Se incepe cu bomboanele. Cantitatea ingredientelor nu este specificata fiindca se decide de masa aluatului bomboanelor la creare. Fructele uscate se pun pentru o zi in alcoolul specificat la ingredientele lor, in cazul bomboanelor cu cocos si fistic se pune in frisca lichida. Dupa o zi cu ajutorul blenderului de mana se face pireu, apoi cu ingredientele potrivite se framanta un aluat care se poate forma in bomboane. Se tavaleste in ciocolata de menaj se pune pe hartie de copt si se orneaza. Pentru crearea cutiei de miere in miere se pune margarina si se topeste la foc mic. Se toarna peste faina, se adauga 1-2 oua, apoi ingredientele uscate si cu o spatula de lemn se face auatul. Daca nu se formeaza se poate adauga un pic de apa. Se obtine un aluat putin moale. Infasurat in folie se lasa sa stea o zi la temperatura camerei. Pe un blat de lemn presarat cu faina se framanta bine. Daca se mai lipeste, se adauga un pic de faina. Presarat bine cu faina se intinde si se taie la forma potrivita, in acest caz s-a folosit o tava de copt in forma de inima, in asta s-a copt dosul si marginile, in cuptor preincalzit la 150 de grade.
Alte retete dulciuri recomandate

Spuma de capsuni

Ciocolata de casa

Tarta cu visine

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Salata de leurda

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Salata de leurda
Chiftelute frigarui

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Chiftelute frigarui
Cele mai apreciate rețete
Friptura de miel in vin
1
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Ciorba cu carne de porc
2
Ciorbe

Ciorba cu carne de porc

Ciorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!

Ciorba cu carne de porc
Parteneri
Prajitura cu fructe, crema de vanilie si frisca
Bucataras.RO

Prajitura cu fructe, crema de vanilie si frisca

va invit la o prajiturica aromata si racoritoare. Cate portii sa scot de la frigider?

Prajitura cu fructe, crema de vanilie si frisca
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa