Bucuria gustului

Asadar, intr-un castron punem 300 g branza dulce de vaci, un pachet de unt (ambele proaspete si fara de pasteurizari), le omogenizam bine, adaugam 250

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300 g branza dulce de vaci
  • un pachet de unt
  • 250 g nuca macinata
  • 200 g stafide
  • trei linguri de cacao
  • 200 g miere de albine
  • cateva picaturi de esenta ulei de vanilie
  • nuca de cocos
  • cacao

Mod de preparare

Asadar, intr-un castron punem 300 g branza dulce de vaci, un pachet de unt (ambele proaspete si fara de pasteurizari), le omogenizam bine, adaugam 250 g nuca macinata, 200 g stafide, trei linguri de cacao si omogenizam din nou. Incorporam cam 200 g miere de albine, cateva picaturi de esenta ulei de vanilie (fiole subtiri), si iata ca putem sa gustam, daca le dorim mai dulci de atat! Daca da, mai adaugam miere. Cand suntem multumiti de gust, verificam luand intre palme cam o lingura plina de compozitie si-i dam aspect de sfera. Consistenta trebuie sa fie ca a unei creme foarte tari (stafidele vor lucra in timp prin a absorbi din umiditate, asa ca ele se vor mai intari pe parcurs). Daca sunt prea moi, fapt determinat de o branza
prea nescursa sau care a fost obtinuta prin fierberea laptelui si nu prin tehnologie blanda - asa cum o facea bunica la tara… sau de un unt prea plin de apa tehnologica, atunci adaugam o lingura de gris. Sferele astfel formate le rostogolim, jumatate dintre ele prin nuca macinata, jumatate prin nuca de cocos, si avem, iata, doua prajituri la desert… se pot rostogoli cateva si prin cacao, asa incat platoul nostru devine vesel, viu colorat, mai ales daca il asortam si cu feliile de la o portocala si cateva sferturi de mar!


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Carnati de porc cu cartofi taranesti
2
Mancaruri cu carne

Carnati de porc cu cartofi taranesti

Cat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!

Carnati de porc cu cartofi taranesti
Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
3
Sucuri fructe si legume

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings

Catina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
Sirop din muguri de brad
4
Siropuri

Sirop din muguri de brad

Siropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...

Sirop din muguri de brad
Strudel cu prune
5
Aluaturi

Strudel cu prune

MENIU CU DRAGOSTE DE DIETA!

Strudel cu prune
Parteneri
Prajitura Delicia cu capsuni
Bucataras.RO

Prajitura Delicia cu capsuni

Reteta fara coacere!

Prajitura Delicia cu capsuni
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola