Bucuria gustului

Asadar, intr-un castron punem 300 g branza dulce de vaci, un pachet de unt (ambele proaspete si fara de pasteurizari), le omogenizam bine, adaugam 250

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300 g branza dulce de vaci
  • un pachet de unt
  • 250 g nuca macinata
  • 200 g stafide
  • trei linguri de cacao
  • 200 g miere de albine
  • cateva picaturi de esenta ulei de vanilie
  • nuca de cocos
  • cacao

Mod de preparare

Asadar, intr-un castron punem 300 g branza dulce de vaci, un pachet de unt (ambele proaspete si fara de pasteurizari), le omogenizam bine, adaugam 250 g nuca macinata, 200 g stafide, trei linguri de cacao si omogenizam din nou. Incorporam cam 200 g miere de albine, cateva picaturi de esenta ulei de vanilie (fiole subtiri), si iata ca putem sa gustam, daca le dorim mai dulci de atat! Daca da, mai adaugam miere. Cand suntem multumiti de gust, verificam luand intre palme cam o lingura plina de compozitie si-i dam aspect de sfera. Consistenta trebuie sa fie ca a unei creme foarte tari (stafidele vor lucra in timp prin a absorbi din umiditate, asa ca ele se vor mai intari pe parcurs). Daca sunt prea moi, fapt determinat de o branza
prea nescursa sau care a fost obtinuta prin fierberea laptelui si nu prin tehnologie blanda - asa cum o facea bunica la tara… sau de un unt prea plin de apa tehnologica, atunci adaugam o lingura de gris. Sferele astfel formate le rostogolim, jumatate dintre ele prin nuca macinata, jumatate prin nuca de cocos, si avem, iata, doua prajituri la desert… se pot rostogoli cateva si prin cacao, asa incat platoul nostru devine vesel, viu colorat, mai ales daca il asortam si cu feliile de la o portocala si cateva sferturi de mar!


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc