Budinca colorata

Se pune laptele la fiert si cand da in clocot se toarna grisul in ploaie. Se adauga untul si se lasa sa fiarba. Cand este gata, se ia vasul de pe foc,

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1/2 l lapte
  • 100 g gris
  • 3-4 linguri zahar
  • 50 g unt
  • 3 oua
  • 2 linguri sirop din dulceata de visine
  • trandafiri sau zmeura
  • 1 lingura cacao sau sos caramel

Mod de preparare

Se pune laptele la fiert si cand da in clocot se toarna grisul in ploaie. Se adauga untul si se lasa sa fiarba. Cand este gata, se ia vasul de pe foc, se lasa sa se raceasca putin, dupa care se incorporeaza galbenusurile unul cate unul. La sfarsit se adauga albusurile batute spuma. Se imparte compozitia in trei parti egale: o parte se coloreaza cu siropul de dulceata si se pune intr-o cratita unsa cu unt, deasupra se pune a doua pasta necolorata, iar deasupra ultima treime colorata cu cacao sau sos caramel (preparat din 2 linguri de zahar ars stins cu putina apa). Se da la cuptor 20-25 minute, apoi se rastoarna pe o farfurie intinsa.
Se serveste cu sos caramel sau sos de ciocolata

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci