Budinca cu crema de lamaie

Se fierbe laptele cu 80 g zahar si coaja taiata fasii de la o lamaie,amestecand.Se pune untul intr-o tigaie si cand s-a topit se pune faina si se ames

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2lamaie
  • 4oua
  • 80g zahar pudra
  • 50 g zahar pentru ars
  • 80 g unt
  • 80 g faina
  • 3cesti de lapte

Mod de preparare

Se fierbe laptele cu 80 g zahar si coaja taiata fasii de la o lamaie,amestecand.Se pune untul intr-o tigaie si cand s-a topit se pune faina si se amesteca bine sa se incorporeze faina in unt,fara boturi.Se scoate din lapte coaja de lamaie,iar laptele se toarna cate putin peste faina,amestecand mereu pana devine ca o ciulama,dar cand incepe sa fiarba se retrage imediat de pe foc.Se lasa sa se raceasca,dar se mai amesteca din cand in cand sa nu prinda coaja.se adauga coaja rasa pe razatoarea mica,de la a doua lamaie,galbenusurile si se amesteca dupa fiecare,apoi se adauga albusurile batute spuma.Int-un vas rotund se ard usor 50g zahar si se imbraca tot fundul vasului.Se toarna crema si se coace cam o ora in baie de apa la cuptor.
Se serveste calda.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc