Budinca de caise din compot

Intr-un vas se inmoaie chiflele in apa calda 10 minute, apoi se scurg si se maruntesc. Se scot caisele din compot si se lasa la scurs. Se bate untul

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 3 chifle
  • 50 gr unt
  • 75 gr zahar
  • 3 galbenusuri
  • 100 gr alune
  • 1 lingurita cacao
  • 4 linguri lichior de caise
  • 500 gr caise din compot

Mod de preparare

Intr-un vas se inmoaie chiflele in apa calda 10 minute, apoi se scurg si se maruntesc. Se scot caisele din compot si se lasa la scurs. Se bate untul spuma cu zahqrul intr-un castron, se incorporeaza galbenusurile unul cate unul si se amesteca bine. Se amesteca chiflele, alunele si cacaua cu crema de unt si lichiorul, apoi se amesteca. Intr-un castron se bat cele 3 albusuri spuma tare si se incorporeaza delicat in crema. Se unge o terina cu unt, se pune compozitia si se acopera cu caisele din compot. Se introduce terina in cuptorul cald si se tine la copt 30 de minute.

Alte retete de dulciuri:

Inghetata de ciocolata cu piscoturi de sampanie

Tort cu mere si crema de zahar ars

Cremsnit

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc