Budinca de gris

Galbenusurile se amesteca cu 3 linguri de zahar pana devin spuma, apoi se toarna grisul in ploaie. Se adauga si albusurile batute spuma. Compozitia se

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 150 gr. gris
  • 4 oua
  • 4 linguri de zahar
  • 1/2 kg de lapte
  • esenta de vanilie sau rom
  • crema de ciocolata si fulgi de nuca de cocos pentru ornat

Mod de preparare

Galbenusurile se amesteca cu 3 linguri de zahar pana devin spuma, apoi se toarna grisul in ploaie. Se adauga si albusurile batute spuma. Compozitia se toarna intr-un vas rotund si se coace pana se desprinde de pe margini (la microunde 7 min si 30 sec).

Intre timp se fierbe laptele cu 1 lingura de zahar si esente, apoi se toarna fierbinte peste budinca scoasa din cuptor.

Dupa ce absoarbe tot laptele, se rastoarna pe un platou si se unge cu crema de ciocolata, apoi se imbraca in fulgi de nuca de cocos.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc