Budinca de gris cu vin

Se pune la fiert apa cu vinul, zaharul si vanilia. Cind da in clocot se adauga grisul presarat si se amesteca mereu pina fierbe. Se ia de pe foc, se a

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 100g gris
  • 250g vin alb
  • 200g apa
  • 150g zahar
  • vanilie
  • 3 oua
  • 1 lingurita zahar
  • o bucatica unt
  • sirop de fructe

Mod de preparare

Se pune la fiert apa cu vinul, zaharul si vanilia. Cind da in clocot se adauga grisul presarat si se amesteca mereu pina fierbe. Se ia de pe foc, se adauga galbenusurile pe rind cite unul amestecind mereu, apoi albusurile batute spuma. Se toarna compozitia intr-o forma unsa cu unt si presarata cu zahar tos. Se acopera bine forma si se fierbe in baie de apa, cca ¾ ora.
Se serveste cu sirop de fructe

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc