Budinca de malai cu mere

Se da sa clocoteasca laptele cu sare si zahar, se adauga in forma de ploaie grisul amestecat cu malaiul. Bine fiert, se da la rece. Separat se freaca

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 litru lapte
  • 5 linguri gris
  • 5 linguri malai
  • 8 linguri zahar
  • 6 oua
  • 3 linguri unt
  • coaja de lamiie
  • 50 gr. stafide
  • 1 kg mere
  • sare

Mod de preparare

Se da sa clocoteasca laptele cu sare si zahar, se adauga in forma de ploaie grisul amestecat cu malaiul. Bine fiert, se da la rece. Separat se freaca untul spuma, se adauga galbenusurile, malaiul cu grisul fiert rece, stafidele, coaja de lamiie rasa, iar la urma albusurile spuma. Se amesteca toate usor. Intr-o forma bine unsa si presarata cu pesmet, se pune un rind din compozitie, un rind de mere curatate si taiate felii foarte subtiri. Se continua astfel pina ce se umple forma. Se coace la foc potrivit.
Budinca se serveste presarata cu zahar sau cu un sos de vin. Cine doreste poate pune la muiat merele cu zahar pe aragaz.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc