Budinca de mere cu gris

Se curata merele si se taie felii subtiri.Se pune unt intr-o forma de sticla rezistenta la foc,se adauga zaharul si deasupra merele.Se introduce in cu

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • un kg mere
  • 100 g unt
  • 100g zahar tos
  • un pahar cu gris
  • un l lapte
  • 3-4 linguri cu zahar
  • sare
  • un plic zahar vanilat
  • 2 oua

Mod de preparare

Se curata merele si se taie felii subtiri.Se pune unt intr-o forma de sticla rezistenta la foc,se adauga zaharul si deasupra merele.Se introduce in cuptorul fierbinte si se lasa sa se topeasca zaharul,sa se inmoaie merele si sa scada apa lasata de mere.Intre timp se fierbe grisul in laptele indulcit,vanilat si cand este fiert si ingrosat se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca.Cand merele s-au inmuiat si a scazut din apa lasata de ele,se scot din cuptor.Grisul racorit se amesteca cu galbenusurile puse pe rand si cu albusurile batute spuma.Se toarna peste mere si se introduce in cuptor sa se rumeneasca.Se rastoarna pe un platou si se serveste.
Aceasta budinca se serveste calda sau rece.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc