Budinca de nuci

Se freaca spuma untul cu zaharul, se adauga galbenusurile unul cite unul, amestecind mereu in acelasi sens 15 minute. Se adauga nucile, romul si o lin

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 100 gr. nuci pisate
  • 100 gr. unt
  • 100 gr. zahar
  • 5 oua
  • 2 linguri rom
  • 1 lingura pesmet
  • 1 praf vanilie
  • unt pentru forma

Mod de preparare

Se freaca spuma untul cu zaharul, se adauga galbenusurile unul cite unul, amestecind mereu in acelasi sens 15 minute. Se adauga nucile, romul si o lingura de pesmet, amestecind foarte incet, apoi albusurile batute spuma. Se unge cu unt o forma de budinca inchisa (cu capac), se pune compozitia si se asaza la foc in alt vas cu apa clocotita, lasind sa fiarba 20-25 minute.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori