Se unge o cratita smaltuita sau o forma de Iena cu un strat gros margarina sau unt si se tapeteaza cu un strat gros de zahar. Merele si perele curatat
Se unge o cratita smaltuita sau o forma de Iena cu un strat gros margarina sau unt si se tapeteaza cu un strat gros de zahar. Merele si perele curatate de coaje si taiate felii groase de 5 mm. se tavalesc prin zahar si se aseaza in forma intr-un strat alternand cu zahar si bucatele de unt. Se baga la cuptor pana se carameleaza fructele.Cand se scot din cuptorse repartizeaza o parte din ele pe fundul formei,restul se amesteca cu orezul fiert cu lapte.Se mai pune in orez 100gr. zahar,mirodenii(scortisoara pe fructe), ouale pe rand. Deasupra se pun bucatele de margarina. Se coace la cuptor pana se rumeneste putin deasupra. Se rastoarna cand se racoreste. Sosul de zahar ars din tava este o garnitura pentru budinca.

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii