Budinca de orez cu mere si dovleac

Budinca de orez cu mere si dovleac este o reteta simpla si delicioasa. Pentru acest desert cu fructe si orez va trebuie 3 cani de lapte si o cana de orez.

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
medie
Budinca de orez cu mere si dovleac

Ingrediente

  • 1 cana orez
  • 3 cani lapte
  • 5-6 linguri zahar
  • 1 cana mere taiate cuburi
  • 1 cana dovleac taiat cuburi
  • 1 lingura unt
  • esenta de vanilie
  • scortisoara
  • 3 oua
  • 100 ml smantana
  • 1-2 linguri miere
  • stafide.

Mod de preparare

Budinca de orez cu mere si dovleac este o reteta simpla si delicioasa. Pentru acest desert cu fructe si orez va trebuie 3 cani de lapte si o cana de orez. Orezul se spala in mai multe ape si se pune la fiert in lapte si 2-3 linguri zahar; se aromatizeaza apoi cu esenta de vanilie. Merele si dovleacul se calesc 3-4 minute in unt, impreuna cu 2-3 linguri zahar si scortisoara. Ouale se bat bine cu mierea apoi cu smantana, pana se obtine o crema uniforma.
Se unge un vas cu unt, se toarna mai intai orezul, apoi merele si dovleacul iar la sfarsit crema de ou si smantana. Deasupra se repartizeaza stafide.
Se da vasul la cuptor 20-25 minute.


Budinca de orez cu mere si dovleac se serveste rece.
Sursa acestei retete este blogul culinar Truedelights.
Pentru prepararea acestei budinci ar fi utila o tava rotunda Calva de la Kitchenshop.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc