Budinca de orez cu nucsoara

Se fierbe orezul in lapte. Separat, se bat ouale cu sarea, zaharul si zaharul vanilat. Se incalzeste frisca si se toarna totul peste oua, amestecand

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 gr orez
  • 600 ml lapte
  • 3 oua
  • 60 gr zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • sare
  • 150 gr frisca
  • nucsoara
  • 4 lingurite unt

Mod de preparare

Se fierbe orezul in lapte. Separat, se bat ouale cu sarea, zaharul si zaharul vanilat. Se incalzeste frisca si se toarna totul peste oua, amestecand des, pe foc mediu. Se adauga orezul si se pune compozitia in 4 forme, care se presara cu nucsoara si peste care se asaza fulgi de unt. Se asaza formele in tava cuptorului, se toarna apa fierbinte si se lasa la copt 35 de minute.


Se serveste imediat.

Alte retete de dulciuri:

Chec pufos Cornulete cu rahat Prajitura snikers

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci