Budinca de orez cu stafide si vanilie

Se spala si se pune la fiert orezul cu laptele si vanilia, la foc mic. Cind orezul este pe jumatate fiert, se adauga zaharul si sarea si se las

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300g orez
  • 4 cesti
  • lapte
  • ¾ pahar zahar
  • 100 g unt
  • 100 g stafide
  • 4 oua
  • vanilie
  • 1 praf sare
  • unt pentru forma

Mod de preparare

Se spala si

se pune la fiert orezul cu laptele si vanilia, la

foc mic. Cind orezul este pe jumatate fiert, se

adauga zaharul si sarea si se lasa sa mai fiarba

pina ce laptele a scazut cu totul si orezul este

moale. Se lasa sa se raceasca, apoi se adauga

galbenusurile unul cite unul, stafidele si la urma

spuma de albusuri. Se amesteca usor si se asaza in

forma de budinca unsa cu unt. Se lasa la copt pina

ce se rumeneste. Se rastoarna pe farfurie.
Se serveste cu sos de vanilie.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc