Budinca de orez cu stafide si vanilie

Se spala si se pune la fiert orezul cu laptele si vanilia, la foc mic. Cind orezul este pe jumatate fiert, se adauga zaharul si sarea si se las

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300g orez
  • 4 cesti
  • lapte
  • ¾ pahar zahar
  • 100 g unt
  • 100 g stafide
  • 4 oua
  • vanilie
  • 1 praf sare
  • unt pentru forma

Mod de preparare

Se spala si

se pune la fiert orezul cu laptele si vanilia, la

foc mic. Cind orezul este pe jumatate fiert, se

adauga zaharul si sarea si se lasa sa mai fiarba

pina ce laptele a scazut cu totul si orezul este

moale. Se lasa sa se raceasca, apoi se adauga

galbenusurile unul cite unul, stafidele si la urma

spuma de albusuri. Se amesteca usor si se asaza in

forma de budinca unsa cu unt. Se lasa la copt pina

ce se rumeneste. Se rastoarna pe farfurie.
Se serveste cu sos de vanilie.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci