Budinci

Reteta Budinca de paine

portii reteta 4 porții
complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 10m 
gatire reteta 25m 
Daniela Pirva postat de
Postat pe: 05-08-2017
Adaugă în cartea de bucate
Este o reteta economica care te ajuta sa scapi de paine veche transformand-o intr-un delicios desert

ingrediente

4 portii

   2 oua
   2 cups lapte
   4 linguri cu varf zahar
   2 linguri unt si inca una pentru uns tava
   Paine veche aprox 4 felii mari taiata bucati. Trebuie sa aiba cel putin 2 zile
   Esenta de vanilie
Dupa preferinta se por adauga:
   afine proaspete
   migdale fulgi
   nuci bucatele
   stafide
   merisoare
   bucatele ciocolata
   etc

mod de preparare

Se unge tava cu unt si se pune in tava paine bucatele. Printre ele, puteti pune preferintele (fructele, ciocolata, stafidele, merisoarele sau nucile). Laptele se incalzeste putin impreuna cu zaharul, vanilia si untul atat cat trebuie sa se topeasca cel din urma.
Ouale se bat ca pentru omleta si se amesteca bine cu compozitia de lapte. Totul se toarna peste paine in tava si se da la cuptorul preincalzit, pentru 25 min sau pana se rumeneste.
Se poate servi cald, cu inghetata langa sau rece presarat cu zahar pudra sau sirop de ciocolata/ caramel.
Incearca si Budinca de cartofi
Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de paine" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Budinci

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.