1. Am pus la topit, pe bain marie, 200g ciocolata diversa: menaj amaruie, cu lapte Primola, 2 batoane cu nuga si alune de padure si coa
1. Am pus la topit, pe bain marie, 200g ciocolata diversa: menaj amaruie, cu lapte Primola, 2 batoane cu nuga si alune de padure si coaja de portocala, rasa.
2. Amestecam cu telul din cand in cand, pana se topeste complet.
3. Intre timp punem intr-un castron amidonul, adaugam laptele rece si amestecam bine cu o lingura, pana se desface tot amidonul, sa nu aiba cocoloase. Se adauga peste ciocolata.
3. Luam din vasul de bain marie si punem direct pe foc mic, amestecand cu telul, din cand in cand. Se face cremoasa, dupa ce se topeste ciocolata.
4. Cand da in 2-3 clocote, se opreste focul si se adauga untul amestecand pana la topire.
5. Se pune in forme udate cu apa rece, ca sa se poata rasturna frumos.
Gustul... e divinos de ciocolatos si cremos
Pofta buna!
Speram sa va placa!
Reteta propusa de Guguluff
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeDesigur borsul de fasole in regiunea Moldovei se face cel mai des in sezonul rece, si desigur in perioada postului. Si...
Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)Pentru a prepara aceasta reteta de briose cu ciocolata sunt necesare urmatoarele ingrediente: margarina, zahar, oua, lapte,...
Briose cu ciocolataM-am inspirat de la Jamila, doar ca eu am adaugat frisca si binenteles niste zmeurica proaspat culeasa. Aragazul meu inca nu...
Desert prajitura desteapta cu ciocolataIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii