Budinca lipicioasa cu caramel

Reteta de budinca lipicoasa cu caramel am vazut-o prima data la una din emisiunile lui Jamie Oliver. Este foarte usor de preparat si perfecta atunci cand simti nevoia de dulce.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Budinca lipicioasa cu caramel

Ingrediente

  • Ingrediente pentru budinca
  • 225 g curmale
  • fara samburi
  • 1 lg bicarbonat de sodiu
  • 85g unt nesarat
  • 170g zahar tos
  • 2 oua
  • 170g faina
  • 1/4lg scortisoara
  • nucsoara
  • 2lg praf pt ciocolata calda
  • 2lg iaurt
  •  
  • Ingrediente pentru sosul caramel:
  • 100g unt nesarat
  • 100g zahar brun
  • 150ml smantana groasa
  •  
  •  
  •  

Mod de preparare

Puneti curmalele intr-un castron, impreuna cu bicarbonatul de sodiu si acoperiti cu apa clocotita. Lasati-le sa stea cateva minute ca sa se inmoaie, dupa care le scurgeti  si le zdrobiti in mixer pana devin o pasta.

Intre timp amestecati bine untul zi zaharul cu o lingura de lemn, adaugati ouale, faina si restul condimentelor. amestecati bine dupa care adaugati curmalele si iaurtul. Dati la cuptorul incalzit intr-un vad rezistent la caldura si uns cu unt.

 

In timp ce budinca se coace la cuptor, preparati sosul caramel: puneti untul. zaharul si smantana intr-o cratita, la foc mic, pana cand se dizolva tot zaharul, sosul se ingroasa si are o culoare inchisa.


Se portioneaza budinca si se insiropeaza cu sos. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc