Budinci

Reteta Degrade cu merisoare

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 1h 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Prajitura cu merisoare si cacao este o reteta dulce si are la baza urmatoarele ingrediente: merisoare, cacao, oua, smantana, margarina, praf de copt.

ingrediente

   Stratul 1: 150g faina amestecata cu o lingurita de praf de copt 115 g de unt 60 g cacao 215 g zahar 3 oua 115 g cranberries proaspete sau congelate
   Stratul 2: 150 ml smantana 75 g zahar 30 g faina 1 lingurita praf de copt 1 ou batut esenta de vanilie 50 g margarina 75g cioco de ras pe deasupra

mod de preparare

Punem pe foc o cratita in care amestecam: untul cuburi, zaharul si pudra de cacao. Intre timp batem albusurile a doua oua si galbenusurile separat. Amestecam faina cu praful de copt si un varf de cutit de sare. Dupa ce s-au topit adaugam deasupra albusurile batute galbenusurile si cel de al treilea ou batut simplu cu furculita. La final incorporam faina care a fost amestecata cu praful de copt. Dupa ce am decongelat fructele le lasam la scurs si apoi le dam drumul in compozitie. Punem hartie de copt intr-o tava si turnam compozitia. Facem cel de-al doilea strat in felul urmator: amestecam smantana cu margarina moale, zaharul, praful de copt, faina, oul batut simplu cu furculita si vanilie. Adaugam in tava peste primul strat care deja s-a odihnit si radem pe deasupra cioco. Se da la cuptor si se lasa pana o vedeti rumena. Se face proba cu scobitoarea. Eu am copt cam 40 de min la 450 F in cuptor electric. Reteta recomandata de Lizura.


Alte retete de prajituri cu mere:

Incearca si Mousse de banane, curry si ghimbir
Daca ti-a placut reteta noastra "Degrade cu merisoare" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Budinci

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 20 %
799.99 lei
639.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite