Desert din mere cu chifle

Se inmoaie chiflele in laptele indulcit cu jumatate din cantitatea de zahar si cu zaharul vanilat. Merele curatate de coaja se taie in felioare subtir

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 6-7 mere mari
  • 4 chifle
  • 4 linguri zahar tos
  • 1-2 oua
  • putina scortisoara
  • 2 linguri unt
  • 2 pahare lapte cu zahar vanilat
  • 2 linguri pesmet

Mod de preparare

Se inmoaie chiflele in laptele indulcit cu jumatate din cantitatea de zahar si cu zaharul vanilat. Merele curatate de coaja se taie in felioare subtiri, se inabusa in untul incins, impreuna cu restul de zahar si cu scortisoara. Se amesteca chiflele muiate si frecate cu merele inabusite, se adauga putin pesmet si se toarna intr-o forma unsa si presarata cu pesmet. Se da la cuptor 1 ora
Se serveste cald sau rece, presarat cu zahar vanilat

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci