Budinci

Reteta Foi din pandispan cu zmeura si inghetata

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 1h 
maxine postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
1. Se amesteca la foc mic mierea, zaharul, unul, laptele si bicarbonatul.
2. Se fierbe compozitia pana cand primeste culoarea maronie. Se ia de pe foc

ingrediente

   Foi: 500 g faina
   3 linguri miere
   250 g mascarpone
   100 g zahar tos
   50 g unt
   3 lingurite lapte
   1 lingurita bicarbonat
   1 ou
   Inghetata: 2 linguri ness
   500 ml smantana proaspata
   100 g zahar tos
   4 oua

mod de preparare

1. Se amesteca la foc mic mierea, zaharul, unul, laptele si bicarbonatul.


2. Se fierbe compozitia pana cand primeste culoarea maronie. Se ia de pe foc si se lasa la racit.


3. Se pune faina intr-un castron si se toarna compozitia cu miere si oul batut.


4. Se framanta bine pana cand se obtine un aluat potrivit. Aluatul se imparte in 3 bucati


5. Se fac 3 foi din aluat, care se coc pe dosul unei tavi rotunde, unse si tapetate.





Inghetata:


1. Se amesteca cu mixerul smantana, zaharul galbenusurile si nessul, pana cand se obtine o compozitie omogena.


2. Se adauga albusurile batute spuma. Se pune compozitia batuta la congelator.





Se umplu foile cu inghetata doar cu 15 minute inainte de servire.


Se pun la congelator 10 minute, iar apoi se scot si se intinde deasupra un strat subtire de crema mascarpone
Incearca si Budinca de orez cu sirop si mere
Daca ti-a placut reteta noastra "Foi din pandispan cu zmeura si inghetata" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Budinci

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 20 %
799.99 lei
639.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite