Foi din pandispan cu zmeura si inghetata

1. Se amesteca la foc mic mierea, zaharul, unul, laptele si bicarbonatul. 2. Se fierbe compozitia pana cand primeste culoarea maronie. Se ia de pe foc

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Foi: 500 g faina
  • 3 linguri miere
  • 250 g mascarpone
  • 100 g zahar tos
  • 50 g unt
  • 3 lingurite lapte
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 1 ou
  • Inghetata: 2 linguri ness
  • 500 ml smantana proaspata
  • 100 g zahar tos
  • 4 oua

Mod de preparare

1. Se amesteca la foc mic mierea, zaharul, unul, laptele si bicarbonatul.

2. Se fierbe compozitia pana cand primeste culoarea maronie. Se ia de pe foc si se lasa la racit.

3. Se pune faina intr-un castron si se toarna compozitia cu miere si oul batut.

4. Se framanta bine pana cand se obtine un aluat potrivit. Aluatul se imparte in 3 bucati

5. Se fac 3 foi din aluat, care se coc pe dosul unei tavi rotunde, unse si tapetate.

Inghetata:

1. Se amesteca cu mixerul smantana, zaharul galbenusurile si nessul, pana cand se obtine o compozitie omogena.

2. Se adauga albusurile batute spuma. Se pune compozitia batuta la congelator.

Se umplu foile cu inghetata doar cu 15 minute inainte de servire.

Se pun la congelator 10 minute, iar apoi se scot si se intinde deasupra un strat subtire de crema mascarpone

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci