Gnochi de cartofi cu ciuperci

Se fierb cartofii in coaja,se paseaza,se face piure,amestecandu-se 2 oua,sare,piper,100g faina.Se framanta bine,apoi se face un sul,se taie in bucati

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • un kg cartofi
  • 100g faina
  • 2 oua
  • sare
  • piper
  • o ceapa
  • 200 g sunca
  • un catel de usturoi
  • 2 linguri pasta de rosii
  • 100 g ciuperci
  • 100g unt
  • 100g cascaval

Mod de preparare

Se fierb cartofii in coaja,se paseaza,se face piure,amestecandu-se 2 oua,sare,piper,100g faina.Se framanta bine,apoi se face un sul,se taie in bucati lungi de 2 cm care se pun la fiert in apa clocotita cu sare ,3-4 minute.Se scot si se pun intr-un vas incasabil,iar peste ele se toarna urmatorul sos:se rumeneste usor in 50 g unt ceapa cu sunca tocata,se adauga un catel de usturoi pisat si pasta de rosii.Ciupercile taiate lamele si inabusite in 50 g unt cu sare,piper,se amesteca cu compozitia de sunca si totul se toarna peste chiflele de cartofi.
Se presara cascaval ras cand se scoate din cuptor.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci