Jeleu Bavarez

Presaram ceafa cu sare si o frecam cu condimentele de gratar si piperul macinat, o stropim cu ulei si o punem la cuptorul pre-incalzit. O coacem o ora

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 oua
  • 1 morcov
  • 1 ardei verde
  • 10 dlg mazare
  • 60 dkg ceafa
  • 8 pui de porumb
  • 10 dkg castraveti mici
  • 10 dkg ciuperci
  • 1 l supa de oase
  • 1
  • 5 linguri praf de gelatina
  • 1 lingura otet de vin alb
  • 10 boabe de piper
  • Sare
  • 1 lingurita piper macinat
  • 1 lingurita condimente petru gratar
  • 4 linguri ulei

Mod de preparare

Presaram ceafa cu sare si o frecam cu condimentele de gratar si piperul macinat, o stropim cu ulei si o punem la cuptorul pre-incalzit. O coacem o ora la 200 de grade stropind-o continuu cu untura. Fierbem ouale tari si le taiem rondele. Punem la fiert morcovul cu ardeiul in apa sarata. Dupa 5 minute adaugam mazarea si ciupercile, fierbem 5 minute si le feliem. Taiem in fasii subtiri ceafa si impartim bucatile in 4 vase rezistente termic. Stratificam legumele cu carnea si rondelele de oua. Fierbem supa de oase, adaugam otetul, sarea, boabele de piper si amestecand continuu incorporam praful de gelatina. Dupa zece minute, o strecuram printr-o sita deasa si o turnam peste legume. Punem la frigider pana se intareste.
Alte prajituri recomandate

Tarta cu visine

Tort diplomat

Tiramisu

Prajitura cu visine

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc