Budinci

Reteta Lapte de pasare

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h 
retete123 postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Se pune laptele la fiert. Intre timp, se bat albusurile spuma tare impreuna cu 50 g zahar. Cand incepe sa clocoteasca laptele, se ia cu lingurita cate

ingrediente

   800 ml lapte dulce
   4 oua
   100 g zahar
   10 g faina
   1 plic zahar vanilat

mod de preparare

Se pune laptele la fiert. Intre timp, se bat albusurile spuma tare impreuna cu 50 g zahar. Cand incepe sa clocoteasca laptele, se ia cu lingurita cate o "galusca" de spuma de albus si se pune la fiert in lapte. Se lasa sa fiarba, intorcandu-le pe amandoua partile, 1 minut (nu mai mult!), apoi se scot cu spumiera intr-un castron. Dupa ce au fost fierte toate galustele, se strecoara laptele ramas, Se freaca galbenusurile cu restul de zahar (50 g), se adauga faina si se subtiaza cu laptele strecurat, turnat treptat. Compozitia se pune la fiert, la foc slab, se adauga zaharul vanilat si apoi se toarna peste galustele de spuma.
Se serveste rece.





Alte retete recomandate:


Ciocolata de casa


Tarte cu mere


Prajitura cu fructe
Incearca si Pere coapte cu scortisoara si sos de vanilie
Daca ti-a placut reteta noastra "Lapte de pasare" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Budinci

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.