Panna Cota cu iaurt si cafea este un desert delicios, cu calorii foarte putine, din cauza ca e preparat cu iaurt. Este un desert ce se prepara foarte usor si rapid, si iti va incanta papilele gustative.
Pune frisca si zaharul impreuna intr-o tigaie si pune-o la foc mic. Razuie pastaia de vanilie cu ajutorul unui cutit, pune continutul in tigaie, apoi adauga si pastaia.
Amesteca pana cand tot zaharul s-a topit, adu la punctul de fierbere dupa care ia tigaia de pe foc.
Inmoaie gelatina in apa rece dupa care scurge-o de apa. Adaug-o in crema calduta si mixeaza bine pana cand se dizolva. Amesteca iaurtul cu cafeaua instant, adauga-l in crema si amesteca pana la omogenizare.
Imparte crema in forme individuale si da-o la frigider.
Intre timp prajeste niste nuci, amesteca-le cu niste zahar caramelizat si 1 cubulet de unt. Intinde-le pe o hartie de copt si lasa-le sa se intareasca. Nu vor fi crocante, vor fi perfecte pentru panna cota.
Serveste panna cota cu iaurt si cafea de la frigider cu nuci caramelizate deasupra.

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane
Comentarii