Prajitura Negrese

Aluat Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se freaca cu zaharul pana se topeste. Galbenusurile se bat cu uleiul, laptele, moniacul stins (s

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Aluat 3 oua
  • 1 cana zahar
  • 1/2 cana ulei
  • 1/2 cana lapte
  • 1 lingurita de amoniac
  • 1 si 1/2 cani cu faina
  • Crema 3 sferturi cana de zahar
  • 3 linguri de cacao
  • 1/2 cana apa

Mod de preparare

Aluat

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se freaca cu zaharul pana se topeste. Galbenusurile se bat cu uleiul, laptele, moniacul stins (se pot adauga si arome). Apoi se amesteca tot si se pune faina. Dupa acestea se pune la cuptor 30min.

Crema

Se amesteca cele trei ingrediente la foc.

Aceasta glazura se toarna peste prajitura coapta si taiata patratele.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc