Pumpkin flan

Pumpkin flan este un desert foarte gustos. Pentru a pregati acest flan va trebuie 500 gr miez de dovleac proaspat taiat in cuburi.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Pumpkin flan

Ingrediente

  • 500 gr miez de dovleac proaspat taiat in cuburi (eu am folosit congelat)
  • 3 oua
  • 5 linguri de zahar (reteta cere 7 de zahar brun)
  • 1 lingurita de scortisoara
  • 1/2 lingurita de pudra de ghimbir
  • 1/4 lingurita de nucsoara
  • 200 ml lapte
  • 25 gr unt
  • putina sare

Mod de preparare

Pumpkin flan este un desert foarte gustos. Pentru a pregati acest flan se pune dovleacul intr-o cratita cu putina apa si un varf de cutit de sare.Se acopera si se da la fiert cam 15 minute sau pana cand e moale dovleacul. Eu am pus putina apa si nu a fost nevoie sa o scurg.
Cand s-a racit se face dovleacul pireu.
Intr-un bol se bat ouale, zaharul, scortisoara, nucsoara, ghimbirul si laptele. Adauga pireul de dovleac si amesteca.
Se unge o forma de copt cu unt, eu am folosit una de chec. Se adauga compozitia si se da la cuptorul preincalzit.
Se tine cam 40 de minute sau pana cand nu mai joaca mijlocul daca e scuturata forma.
Se lasa sa se raceasca.


Pumpkin flan se poate servi cu frisca.
Sursa acestei retete este blogul culinar Mitinita.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci